Ψωμί Focaccia

Gluten Free

Foodies Shop

Materials

• 200γρ. Ελαιόλαδο + έξτρα για το σκεύος και πασπάλισμα 9
• 55γρ. Αλεύρι αμυγδάλου eatfree
• 220γρ. Αλεύρι για Ψωμί Χωρίς Γλουτένη
• 110γρ. Απλό λευκό αλεύρι caputo
• 2 και μισή κ. γλ. Στιγμιαία μαγιά caputo
• 2 κ.γλ. αλάτι ψιλό με βιο βότανα sel de
• 2 κ.γλ. ζάχαρη
• 2 κ.γλ. κόμμι ξανθάνης freee
• 2 κ.γλ. εκλεκτό θαλασσινό χοντρό αλάτι 2
• κλαράκια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα

Execution

Λαδώνουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί με λάδι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ μπολ- μπασίνα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε την ζύμη στο ταψί και απλώνουμε στις άκρες του ταψιού με λαδωμένη σπάτουλα. Καλύπτουμε χαλαρά με λαδωμένη μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Χρησιμοποιήστε λαδωμένα δάκτυλα για να κάνετε λακάκια σε όλη την ζύμη, πασπαλίστε με δενδρολίβανο και χοντρό αλάτι και στη συνέχεια περιχύστε με λάδι.. Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά ( 200 βαθμούς ) μέχρι να ροδίση. Αφήστε το στο ταψί να κρυώσει και στη συνέχεια κόψτε σε φέτες για σερβίρισμα.

Viki Vaidou
Vasiliki

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

More Recipes
Foodies Shop
Foodies Shop