Τοποθετήστε σε ένα μπολ την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Το αφήνουμε στην άκρη, σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, το γαλα, τη βανίλια, τα αυγά και αναμείξτε. Βάλτε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Όταν είναι έτοιμη η κρέμα ρίχνουμε στο 1/3 της κρέμας πάνω από τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να μαλακώσει. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο μέσα στην υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε τις κρέμες σε 8 μικρά ποτήρια σερβιρίσματος για να δημιουργήσουμε στρώσεις. Η κρέμα σερβίρετε ζεστη ή κρύα.